NIF søkte gode klubbmiljø – de fant NTNUI Rugby

Norges Idrettsforbund (NIF) vil få et ungdomsløft inn i organisasjonen gjennom å identifisere gode klubbmiljø der ungdom er aktive lenge, enten som utøvere, trenere, ledere eller frivillige. De søkte derfor etter klubber som kunne vise til at de klarer å holde ungdom i klubbene, primært som utøvere. NIF, sammen med McCann, skal ut på turne over hele Norge for å besøke og filme klubber som representerer mangfoldet i norsk idrett. NTNUI Rugby er blitt plukket ut som en av klubbene som skal få besøk og får muligheten til å fortelle deres suksesshistorie.

NTNUI Rugby rekrutterer sine utøvere fra Trondheims studentmiljø og har derfor stort sett medlemmer i aldersgruppen 18-25 år. De er også flinke til å ønske utvekslingsstudentene som kommer til byen velkommne, og har derfor en stor andel internasjonale medlemmer hvert år.

For NTNUI Rugby er det viktig at medlemmene trives. Dette får de til ved å inkludere de nye fra dag 1. Alle blir sett, og alle snakker med hverandre. Trenerne er også tidligere spillere i klubben som betyr at de vet hvor viktig et godt miljø er for å spille rugby.

I tillegg til at klubben er flinke på inkludering, har de også fått frem spillere de til fleste av de norske landslagene. I år hadde de blant annet tre representanter på kvinnenes landslag som spilte EM i Litauen, og representanter på herrenes league landslag i Nordic cup.

Norges Rugbyforbund er stolte av at en av våre klubber er blitt valgt ut som en suksesshistorie, og ønsker de lykke til videre i prosessen.