Hortens juniorspillere i Sverige

Quality Cup Vänersborg 2015 011

Hortens U-18 jentelag

Fredag 17. april reiste Horten Rugbyklubbs juniorspillere til Vänersborg i Sverige for å spille i Quality Cup 7s. Der stilte de med et U-18 jentelag, et U-18 guttelag i tillegg til 2 U-14 gutter og 4 U-18 gutter som “pool-spillere”. Pool-spillerne ble lånt ut til Sagene IF, og Spartacus RK.

Det yngste gutten hadde aldri spilt kamp før, og var forståelig nok preget av nerver før start. Likevel gjorde de god figur for Sparctacus RK Göteborg hvor de stakk av med seieren i to av de tre kampene de spilte.

Jentelaget har noe kamperfaring, men hadde også helt nye spillere, og var preget av manglende kamperfaring. Men de vokste gjennom turneringen og gikk fra store tap i de første kampene til å kun tape knepent 30-20 i sin siste kamp for turneringen.

De eldste guttene spilte flest kamper, hvorav de vant én kamp og tapte de resterende fem.

I tillegg til spillerne var også hovedtrener Henrik Mærøe, assistenttrener og manager Stig Jensen og to foreldre med som sjåfører og hjelpemannskap. Horten Rugbyklubb var meget fornøyd med turneringen, vertsskapet i Sverige og den positive utviklingen for deres juniorspillere.